Parfum şi culoare pe malul Crişului, pentru toţi cei care preferă să stea cât mai mult timp în aer liber. Totul după ce un florar a decis să dea o nouă faţă unui parc din Oradea. Mii de crini regali şi hortensii au devenit atracţia principală a oraşului. Şi cum o plimbare în natură are nevoie de o coloană sonoră potrivită, fiecare pas pe aleile parcului este însoţit de acordurile muzicii clasice.

O plimbare pe malul Crişului a devenit mult mai atrăgătoare după ce un om cu suflet mare a transformat parcul într-o oază parfumată. 

Articolul continua dupa recomandari

Marius Sabău - florar: A fost un parc parasit acu 5-6 ani si alegand acest loc pt florarie m-am gandit ca ar fi foarte frumos sa fie frumos langa ea. Sunt oradea, imi place Oradea...si doresc sa dau inapoi orasului ceea ce am primit eu de la oras. 

Peste o mie de flori, albe, roz sau galbene îi încântă pe trecători. 

Şi cum o plimbare parfumată este mult mai plăcută dacă are şi un fundal acustic, în parc răsună acordurile muzicii clasice. Asta când nu sunt virtuoşi care să-şi exerseze talentul la pianina montată în foişor. 

A fost muncă de echipă pentru transformarea parcului într-un paradis parfumat.

Diana Haranguş, angajat florarie: Am adus bulbii i-am plantat, i-am acoperit cu un strat de nisip, apoi i-am udat. Acum ce-a mai ramas de facut e sa ii udam cam 2 ore 2 ore jumate. Au nevoie de multa apa. Sunt frumosi au miros deosebit si am vrut sa fie altceva. 

În primăvară peste zece mii de lalele au captivat atenţia orădenilor, vara a fost dedicată crinilor imperiali, iar pentru sezonul rece floralul şi colegii lui pregătesc noi şi atractive aranjamente florale în mijlocul naturii.