Ai decis că este momentul potrivit pentru o schimbare la tine acasă? Simți că spațiul din căminul tău personal nu mai îndeplinește condițiile necesare pentru a-ți asigura confortul de care ai nevoie?

Ai deja în minte imaginea unui spațiu complet schimbat pentru a se plia pe nevoile și preferințele tale în materie de activități preferate în timpul liber? Atunci ai ajuns exact unde trebuie!

Articolul continua dupa recomandari

Parchetul, un element de bază al proiectului de renovare

Astăzi dăm startul marii provocări a renovării interioare a casei tale. Primul factor de interes pe lista noastră este reprezentat de cele mai noi modele de parchet laminat de calitate.  

Pardoseala pe care călcăm zilnic se află la baza confortului resimțit chiar la noi acasă. Din acest motiv, este important să faci alegerea corectă din acest punct de vedere. Vei afla cum poți face acest lucru chiar din acest ghid practic al cumpărătorului creat special pentru tine!

Parchetul laminat: Ce este și cum ne poate ajuta

Dacă te-ai aflat recent într-un magazin specializat în vânzarea celor mai noi modele de pardoseală, cu siguranță ai observat și câteva exemple de parchet laminat de calitate care ți-au atras atenția.

Știai că?

 • Parchetul laminat de calitate este fabricat din lemn presat sau rumeguș, materie primă de bază la care se adaugă și diverși compuși chimici speciali

 • În majoritatea cazurilor, pot fi identificate patru straturi principale în compoziția acestui tip de parchet: materia primă (lemnul presat sau rumegușul), oxid de aluminiu, folie protectoare și melanină

Opțiunea ideală pentru un buget redus

Cele mai noi modele de parchet laminat de calitate sunt de regulă preferate de către cei care nu dispun de un buget mare pentru proiectul lor de renovare interioară, alegând astfel această alternativă avantajoasă la parchetul din lemn masiv.

Avantajul suprem al acestui tip de pardoseală constă în capacitatea acestuia de a reproduce perfect aspectul natural al lemnului. În plus, diferența de preț dintre acest tip de parchet și celelalte categorii disponibile nu este una ușor de trecut cu vederea.

Top factori pe care să îi consideri

Atunci când vine vorba de alegerea unui parchet laminat de calitate, trebuie să acorzi atenție sporită următorilor factori esențiali:

Alege calitatea în detrimentul cantității

În această situație, pentru a fi siguri de corectitudinea alegerii făcute, este recomandat să vă îndreptați atenția către producători cunoscuți, cu experiență dovedită în confecționarea unor produse de calitate și care să fie rezistente în timp.

Aspectul contează

Atunci când vine vorba de alegerea unui model de parchet laminat de calitate, aspectul acestuia este la fel de important ca alți factori precum calitatea și rezistența acestuia. Nu trebuie uitat faptul că pardoseala aleasă poate schimba complet imaginea locuinței tale.

Rezistență dovedită

O investiție bună este una dovedită pe termen lung prin factori precum rezistența și durabilitatea. Achiziția unui produs ieftin poate părea o alternativă bună pe termen scurt dar dacă ești nevoit să revii la aceleași investiții o dată la câțiva ani, vei realiza faptul că nu există defapt niciun avantaj în acest caz. Din acest motiv, este important să acorzi atenție atât prețului cât și calității, rezistenței și durabilității oferite pe termen lung.

Beneficiile importante ale parchetului laminat

În ultimii ani, a crescut interesul pentru soluții inovative în orice domeniu, inclusiv cel al designului interior de locuințe. Pentru categoria noastră de interes, cele mai noi modele de parchet laminat de calitate pot fi considerate o adevărată inovație în materie de amenajări interioare.

Iată beneficiile principale ale celor mai bune modele de parchet laminat de calitate:

 • Acesta are avantajul prețului scăzut, reprezentând o alternativă durabilă și ușor de montat întrucât poate fi livrat în varianta finisată.

 • Acest tip de pardoseală poate fi montat cu ușurință chiar și de persoane lipsite total de experiență, devenind astfel opțiunea ideală pentru cei interesați de proiecte DIY de renovare a locuinței.

 • Există un raport bun preț - calitate care nu poate fi ignorat: parchetul laminat de calitate reprezintă o alternativă mai ieftină decât cel masiv și ai la dispoziție modele de calitate în această categorie.

Alege tipul de parchet de care ai nevoie în funcție de trafic

Atunci când vine vorba de parchet, un alt factor esențial de care trebuie să ții cont este traficul din spațiul pentru care îl alegi. Există diverse modele de parchet laminat de calitate pe care le poți considera în funcție de gradul de rezistență al acestuia la nivelul de uzură preconizat.

Categorii de clase de uzură

Există două mari categorii de clase de uzură pe care trebuie să le ai în vedere în această etapă: traficul rezidențial și cel comercial.

 • În prima categorie se încadrează proiectele care au la bază renovarea locuințelor personale și alte spații caracterizate de un flux moderat de persoane.

 • În cea de-a doua categorie intră birourile și clădirile instituțiilor caracterizate de un flux mărit de persoane care circulă zilnic.

Parchet rezistent la gradul de uzură

Iată recomandările de care trebuie să ții cont în această etapă:

 • Dacă intenționezi să cumperi parchet laminat de calitate pentru uz rezidențial general, este recomandat să optezi pentru clasa AC4 recomandată pentru trafic mediu.

 • Nu este greșit să optezi pentru varianta AC32 aferentă clasei comerciale chiar dacă alegi parchet laminat de calitate pentru locuința ta întrucât astfel vei avea certitudinea rezistenței acestuia în timp, indiferent de factorii externi care se pot schimba.

 • Grosimea minimă recomandată pentru parchetul laminat de calitate este de 8-10 mm, aceasta fiind cea care a dat dovadă de rezistență sporită la utilizări frecvente.

 • În cazul traficului intens, clasa AC5 este cea recomandată în cazul parchetului laminat. În plus, aceasta este și varianta optimă în cazul încăperilor în care nivelul de umiditate este unul ridicat.

 • Grosimea recomandată pentru modelele de parchet laminat de calitate care să se preteze traficului intens este de 10-12 mm, aceasta asigurând un grad de rezistență sporit.

Alte avantaje ale parchetului laminat

Iată și alte câteva avantaje importante ale celor mai noi modele de parchet laminat de calitate pe care trebuie să le cunoști:

 • Varietatea de forme și culori ale materiei prime disponibile, aspect care permite crearea oricărui tip de design dorești în funcție de preferințe

 • Ușurința de întreținere pe termen lung

 • Lipsa unor pași complicați necesari pentru curățarea eficientă a acestui tip de pardoseală

Acum că te-ai familiarizat cu cele mai utile informații despre noile modele de parchet laminat de calitate pe care le poți alege, suntem convinși că vei lua cea mai bună decizie în funcție de propriile nevoi și preferințe.