În Parcul Naţional Rodna, pare că toate animalele hibernează cu succes! Nimic mai greşit. Animalele lipsesc doar ziua. Cum se lasă întunericul, cerbii, căprioarele şi lupii oferă un adevărat spectacol. Până şi urşii par a se fi trezit din hibernare. Aşa că specialiştii au ocazia să monitorizeze nu doar evoluţia speciilor, dar şi traseele pe care le parcurg, cu precădere, marile carnivore.

În nordul Carpaţilor Orientali cu greu te poţi mişca printre nămeţii, asta doar dacă eşti om. Pentru vietăţile ce îşi au casa în Munţii Rodnei, iarna este ca oricare alta. Iar pe zăpadă se văd urmele lăsate de animalele plecate în căutare de hrană. Din 2008, toate mişcările pe care le fac animalele sunt atent monitorizate de angajaţii parcului cu ajutorul camerelor de supraveghere montate în masiv.

Articolul continua dupa recomandari

Dacă unele animale sunt des observate pe camere, altele cum ar fi râsul şi pisica sălbatică sunt foarte greu de prins în bătaia obiectivului.

Înfiinţat în anul 2004, parcul naţional are drept scop protejarea florei şi faunei, dar şi conservarea biodiversităţii din acest areal.