Aeroportul Schiphol din Amsterdam a fost închis temporar duminică dimineaţă ca urmare a unei pene de curent extinse care a afectat toate operaţiunile pe cel mai aglomerat aeroport din Europa, relatează Reuters.

Autorităţile au închis drumurile spre Schiphol şi au oprit traficul feroviar spre aeroport în jurul orei 03.00 GMT pentru a 'asigura siguranţa călătorilor' deoarece procedurile de check-in au devenit imposibil de efectuat şi sălile de aşteptare ale aeroportului s-au aglomerat cu pasageri, a anunţat aeroportul.

Articolul continua dupa recomandari

Drumurile către aeroport au fost redeschise în jurul orei 04.30 GMT, după ce a fost restabilită alimentarea cu curent electric, dar întreruperea serviciilor ar avea "consecinţe severe asupra traficului aerian în timpul zilei', a declarat purtătorul de cuvânt al aeroportului, Jacco Bartels.

Un astfel de incident ar afecta, de asemenea, zborurile spre Amsterdam din alte aeroporturi deoarece Schiphol ar putea administreze doar zece sosiri pe oră în dimineaţa zilei de duminică, prioritatea reprezentând-o numărul mare de avioane care aşteaptă de decoleze, a spus Bartels.

Schiphol este cel de-al treilea mare aeroport din Europa ca număr de călători, după  Heathrow din Londra şi Charles de Gaulle din Paris.