Peste 150 de voluntari din Sibiu dau o lecţie autorităţilor. Oamenii s-au apucat să renoveze singuri viitorul sediu al Palatului Copiilor, care va fi mutat într-un fost internat aflat în paragină. Clădirea are nevoie de lucrări urgente, care costă 800 de mii de lei. Mai multe asociaţii din oraş şi-au anunţat deja sprijinul, însă reprezentanţii Palatului Copiilor mizează şi donaţii de la cetăţeni.

De trei zile, noul sediu al Palatului Copiilor din Sibiu a intrat în renovări. Spaţiul, care este de fapt un fost internat al unui liceu, a fost pus la dispoziţie gratuit de Primărie. Doar că, acum, este plin de moloz şi de pereţi scorojiţi. Oameni cu suflet mare au sosit să dea o mână de ajutor la schimbarea situaţiei.

Articolul continua dupa recomandari

Robert, voluntar: Pentru a face bine lumii şi copiilor, pentru viitorul copiilor şi nu strică să dai o mână de ajutor. Dacă avem voinţă, trece repede.

Cu şpaclul în mână, Alice nu se dă înlături de la treburile bărbăteşti. Când era mică a participat la spectacolele organizate de Palatul Copiilor, aşa că acum vrea să îşi arate recunoştinţa, în manieră proprie.

Daniel Vecsei, directorul Palatului Copiilor: Numărul voluntarilor este destul de mare, avem peste 150 de voluntari, de toate vârstele de la 18 ani pana la 65, sunt şi firme din Sibiu care ne ajută în acest demers.

Peste 2000 de elevi au participat la diverse activităţi extraşcolare, în vechiul sediu al Palatului Copiilor. Însă Biserica Evanghelică, noul proprietar al clădirii, doreşte evacuarea ei în maximum trei luni.

Daniela Muntean, inspector scolar: De foarte multi ani am insistat să cautăm un nou sediu, destul de dificil pentru ca Palatul Copiilor apartine de Min. Educatiei, Min Educatiei impreună cu Insp Şcolar nu au sedii proprii in Sibiu. Pentru renovarea actualului spaţiu, anul trecut am primit 100 de mii de lei. Anul acest am solicitiat 800 de mii, dar având experienţa anului trecut nu ne aşteptăm să primim.

Acum oamenii speră măcar ca Biserica Evanghelică să amâne cu câteva luni evacuarea sediului, până când renovările de aici se vor termina. Pentru moment, reprezentanţii Parohiei nu au anunţat nimic. Cert este că acţiunile de voluntariat vor continua.