Judecand dupa declaratia de avere, parlamentarii nostri nu au case, n-au vile, ci de-a dreptul palate.

Marimea chiar conteaza, mai ales cand vorbim despre case. Despre casele alesilor! In timp ce visul multora dintre noi este sa avem o proprietate, fie ea cat mai mica, visul lor se masoara in sute de metri patrati!

Articolul continua dupa recomandari

Este si cazul Robertei Anastase, fostul presedinte al Camerei Deputatilor. A primt dar de nunta de la ai sai o umila casa de 1.001 metri patrati in Mogosoia, langa Bucuresti. Vila este in proces de finalizare.

Deputatul de Giurgiu, Flroian Nicoale, si-a ridicat in satul natal o adevarata fortareata. Numai casa in care traieste are aproximativ 1.300 de sute patrati, la care se adauga un teren de forbal cu nocturna, dar si mai multe acareturi. Este cea mai mare proprietate din comuna Stanesti, daca nu din judet.

Colegul sau de partid, deputatul Sebastian Ghita, se plimba si el cu masina prin livingul casei. Si masina lui preferata e o duba. Detine in cartierul ploiesetan, Albert, o casa de 1.211 metri patrati. Toata lumea din zona stie unde are Ghita templul.

Pe vremuri, Ghita medita filosofic la excesele vietii si le condamna cu incrancenare: “Nu incurajez luxul exorbitant. Pe lumea asta, doua lucruri se platesc de-adevaratealea: luxul si prostia”.

Fostul deputat al Partidului Poporului, Ovidiu Ioan Dumitru, actualmente independent, s-a baricadat, de popor, intr-o casa, in Bucuresti, de doar 735 de metri patrati.