Moartea pădurarului la Sireţel a impresionat profund opinia publică, după ce s-a aflat că pădurarul se instalase noaptea la pândă ca să prindă hoţii de lemne, care distrugeau pădurea. Omul era decis să pună capăt distrugerii.

Dimineaţa a fost găsit mort, cu urme de lovituri pe corp, poliţiştii considerând că există elemente pentru o moarte suspectă. Şi aveau dreptate.

Articolul continua dupa recomandari

Pădurarul care iubea pădurea, ucis cu toporul de un minor 

De 20 de ani pădurarul avea grijă de pădure şi încerca să o protejeze de hoţii de lemne cum putea el mai bine. Însă, după ce s-a instalat într-o seară la pândă să-i prindă pe cei care distrugeau pădurea, a fost găsit mort în dimineaţa următoare.

Poliţiştii au deschis un dosar penal de moarte suspectă, corpul pădurarului având urme de violenţă şi au demarat cercetările. După două zile, autorii ar fi fost găsiţi şi ar fi vorba despre o familie, tată şi fiu. Amândoi băieţii sunt minori, au 16 şi 17 ani, iar anchetatorii ar fi stabilit că cel de 17 ani a fost cel care i-a aplicat o lovitură fatală, cu toporul în cap, pădurarului.

Angajatul Ocolului Silvic Paşcani a căzut secerat, la marginea pădurii pe care o păzea de 20 de ani.