Ouă lucrate manual, coşuri din papură, ii tradiţionale şi produse bio. Este doar o parte din ce găsiţi la Târgul de Paşte din Bistriţa. Însă, pe lângă toate obiectele bune de făcut cadou, târgul are şi un participant neobişnuit. Un francez, care a adus preparate bio din ţara lui.

Cum iepuraşul se apropie cu paşi repezi, de pe tarabele meşterilor populari nu lipsesc ouăle lucrate manual. Iar cel mai mare ou este din polistiren şi satin.

Articolul continua dupa recomandari

Victoria, mester popular: Cele mari sunt 150 de lei, iar ouăle mai mici 50 de lei, bine mai avem şi la 5 lei - 10 lei, ouăle cu lavandă.

Pentru un aspect mai plăcut, comercianţii spun că ouăle trebuie ţinute în coşuri speciale pe masa de Paşte.

Szilágyi Ilona, mester popular: Copiii care merg la udat şi îşi pun ouăle roşii în coşuleţ, le adună în coşuleţ. Am coşuri de diverite forme şi mărimi, ovale rotunde.

Peste câţiva paşi şi ajungem şi la hainele tradiţionale. De la ii, brâie şi până la chimire. Toate lucrate manual, după modele vechi de sute de ani.

Nici vinurile bio, fără îngrăşământ chimic, sau brânza ţinută la maturat un an de zile nu lipsesc de pe mesele producătorilor francezi veniţi special la târg.

Dacă unii bistriţeni au venit la târg să cumpere câte un cadou celor dragi. Alţii, în schimb, au venit să fure meserie.

Este deja a doua ediţie a târgului de Paşte de la Bistriţa-Năsăud. Cei care au de gând să-l viziteze o pot face până sămbătă după-amiaza.