Şirul călătoriilor noastre prin ţară continuă: mergem în zona Oţeloaia din Satu Mare. Un ţinut de o frumuseţe rară, însă prea puţin cunoscut de turişti. Pe colinele împădurite, veţi găsi oaza de relaxare mult aşteptată. Puteţi face şi o baie în piscină în mijlocul naturii. 

Dacă porniţi din oraşul Satu Mare, aveţi de mers cam 30 de km până în comuna Homoroade. Apoi, încă puţin şi ajungeţi lângă Lacul Oţeloaia. În adierea dimineţii, când dau picăturile de rouă, vă puteţi savura aici cafeaua. Pădurea vă aşteaptă pentru o plimbare, iar ceva mai târziu, când se face cald, o baie în piscină este numai bună.

Articolul continua dupa recomandari

Cu mulţi ani în urmă, oamenii poposeau în zonă cu corturile. Veneau special pentru celebrul festival de muzică populară al codrenilor.

Au trecut decenii de atunci, însă iubitorii de folclor vin în continuare aici pentru a-şi aminti de dansurile şi cântecele specifice zonei. Ce-i drept, în toţi aceşti ani, lacul s-a schimbat.

În plus, lacul Oţeloaia a fost populat cu mai multe specii de peşti. Aşadar, este locul perfect şi pentru o partidă de pescuit sportiv.