Crăciunul se apropie cu paşi repezi, aşa că meşteşugarii au intrat în linie dreaptă cu pregătirile! Din mâinile lor ies zilnic decoruri care îşi vor găsi, mai apoi, loc în casele oamenilor. Au început lucrul încă din vară, iar multe dintre creaţiile lor se vor găsi în Târgurile de Crăciun din toată ţara.

În atelierul Rodicăi Milăşan, Crăciunul este parcă şi mai aproape. De cum intrăm aici, ne întâmpină brăduţi de lemn, oameni de zăpadă ori conuri de pin. Toate prind formă şi culoare cu multă minuţiozitate.

Articolul continua dupa recomandari

Nu mai ştie nici numărul decoraţiunilor făcute şi nici pe cel al clienţilor care i-au trecut pragul. Ştie, în schimb, că poate munci ore în şir la un singur obiect.

De opt ani procedează astfel. Are idei şi pentru cei care au început deja goana pentru cadourile de Crăciun. Tot din lemn le-a dat viaţă. Iar preţurile încep de la 15 lei.

De ani la rând, Rodica Milăşan vinde obiectele create la Târgul de Crăciun din Capitală. Singura perioadă, de altfel, în care îşi ia o pauză de la munca de zi cu zi, din atelier.