Deşi abia am intrat în luna noiembrie, marile oraşe se pregătesc deja de Crăciun. Nici măcar vremea de vară nu amână împodobirea localităţilor, mai ales că se apropie alegerile. Autorităţile locale se întrec în decoraţiuni: zeci de figurine colorate, kilometri de ţurţuri şi perdele luminoase vor îmbrăca oraşele. În câteva zile, şi brazii vor fi instalaţi în pieţe, iar luminiţele vor fi aprinse.

În Piaţa Mare din Sibiu se simte deja atmosfera de Crăciun. Organizatorii celui mai frumos târg din România au început să monteze căsuţele din lemn. Din 15 noiembrie, acestea vor fi pline de suveniruri, dulciuri şi produse handmade numai bune de oferit în dar. 

Articolul continua dupa recomandari

La Sibiu, pregătirile pentru târg vor dura două săptămâni, timp în care vor fi amenajate patinoarul şi cele 110 căsuţe. Bradul artificial de 24 de metri va fi împodobit cu 3.000 de globuri şi cele 135.000 de beculeţe.

Bradul costă în jur de jumătate de milion de lei şi cântăreşte peste 11 tone. Va fi cel mai mare brad artificial din ultimii 13 ani, de când se organizează, la Sibiu, Târgul de Crăciun.

În premieră, în acest an, vinul fiert vândut turiştilor va fi testat într-un laborator mobil, după modelul târgurilor din Austria şi Germania. 

Andrei Drăgan, organizator târg de Crăciun Sibiu: Noi am implementat un sistem foarte simplu de controlat şi anume măsurăm o dată alcoolul în porţia servită şi, de asemenea, şi nivelul de sulfiţi ca să ne asigurăm că vinul e de o bună calitate. Fiecare expozant va fi verificat de minim trei ori în timpul unei săptămâni 

600 de figurine, peste 2.500 de metri de ţurţuri şi perdele luminoase şi 5.000 de metri de instalaţii vor împodobi centrul oraşului. Toate vor fi aprinse peste două săptămâni. 

Şi Primăria din Piteşti se grăbeşte să aducă spiritul sărbătorilor în oraş. Se lucrează de zor la instalarea unui tunel de lumini, lung de 200 de metri, asta în timp ce afară erau 20 de grade. Construcţia, care va acoperi o parte din centru, va străluci de la 1 decembrie. 

Un aer festiv a început să capete şi centrul oraşului Suceava. Ce-i drept, aici alegerile prezidenţiale aduc sărbătorile mai devreme. 

La Drobeta Turnu Severin, luminiţele se vor aprinde la sfârşitul acestei luni. De la steluţe, umbrele, la cărţi şi cuburi, toate au fost deja instalate pe străzile din centrul oraşului.