Opt persoane sunt urmărite penal în cazul prăbuşirii porţii de intrare în oraşul Timișoara, în timpul unei furtuni devastatoare care a avut loc în septembrie 2017, accident ce a curmat viața unui tânăr de 24 de ani.

Procurorii Parchetului Judecătoriei Timişoara au anunțat că au început urmărirea penală faţă de opt persoane, pentru ucidere din culpă şi pentru o infracţiune la legea specială a constucţiilor.

Articolul continua dupa recomandari

În septembrie 2017, Vlad Baici, de 24 de ani, a murit după ce poarta de intrare în oraș s-a prăbușit în timpul unei furtuni puternice și a căzut peste mașina în care se afla studentul la medicină.

Cele opt persoane sunt urmărite pentru ucidere din culpă şi pentru o infracţiune la legea specială a constucţiilor. Numele persoanelor urmărite nu au fost făcute publice.

Procurorii urmează să stabilească dacă cele opt persoane se fac sau nu vinovate de faptele pentru care sunt cercetate.

Poarta care s-a prăbușit, de pe Calea Lugojului, dar şi cea de pe Calea Aradului, care au fost reabilitate identic, au fost modernizate în 2015 cu 50.000 de euro fiecare.

Lucrările au fost plătite din bugetul local firmei Stareto SRL care a avut, de-a lungul timpului, mai multe contracte cu municipalitatea.

În acest caz, în luna ianuarie a acestui an la sediul Poliţiei Timiş au fost audiaţi primarul Timişoarei, Nicolae Robu, şi viceprimarul Dan Diaconu, ei spunând că au fost chemaţi în calitate de martori.

Robu a susţinut că el nu are nicio responsabilitate în acest caz: "Cum aş putea să mă simt eu responsabil pentru ce s-a întâmplat?”.

Primarul Timişoarei a mai susţinut că, iniţial, el a dorit demolarea porţilor de intrare în oraş, dar că s-a făcut o expertiză, iar în urma acesteia s-a decis ca cele două porţi să fie renovate, el neimplicându-se deloc. "S-a făcut o intervenţie de cosmetizare. Ştiţi bine că îţi trebuie autorizaţie de construcţie şi dacă pui o firmă pe clădire. Dacă se prabuşeşte construcţia la o furtună e pentru că a fost pusă firma? Nu îl acuz pe unul că din cauza lui s-a pierdut viaţa unui om”, a mai spus atunci primarul.

Sursa: News.ro