Emi, băieţelul din Vaslui care la doar şase ani îşi scotea surorile mai mici din foc, a mai salvat o viaţă. A sărit în apă după un prieten care risca să se înece după ce a căzut de pe un podeţ. N-a ezitat şi e convins că îi este sortit să fie salvator. Pentru curajul lui, copilul a fost decorat în urmă cu doi ani de Ministerul de Interne. Iar vineri ne-a mărturisit că nu se teme nici de apă, nici de foc.  

Emanuel Bojian, copilul-erou: Copilul mergea pe pod, cu bicicleta. Când a vrut să treacă podul s-a balansat podul şi a căzut jos. L-am luat de mână şi l-am scos afară. Nu mi-a fost frică

Articolul continua dupa recomandari

Băiatul care a salvat un copil de la moarte vrea să se facă pompier

În zilele când ploile au umflat apele râurilor, Emanuel şi-a riscat viaţa pentru a-şi salva prietenul. Nu are statura unui salvator dar, la opt ani, băiatul este curajos ca un adult. Emanuel Bojian nu aşteaptă laude. E doar un puşti care ştie de pe acum ce vrea să fie când va creşte. 

Vrea să se facă pompier şi spune că a ales asta "pentru că nu îmi este teamă nici de apă, nici de foc".

Bianca Bojian, mama lui Emanuel: El e bucuros când face o faptă bună. Niciodată nu a zis, vai, îmi pare rău că nu l-am ajutat. Este un erou înnăscut

În urmă cu aproape trei ani, în noaptea când copiii de vârsta lui îl aşteptau pe Moş Nicolae, Emanuel şi-a scos surorile din flăcări. Casa lor luase foc, iar bunicii erau la magazinul din sat, să cumpere lapte.  

Emanuel Bojian, copilul-erou: Am luat fata în braţe. Pe Amalia am luat-o de mână şi pe Ioana am luat-o în braţe. Nu mi-a fost teamă

Desculţ, şi-a dus surorile pe uliţa satului, într-un loc sigur, şi a strigat după ajutor. 

Bianca Bojian, mama lui Emanuel: Dumnezeu cred că i-a pus în gând să le salveze, să nu fugă. A fost un băiat curajos

Băiatul care a salvat un copil de la moarte, decorat în trecut de ministrul de Interne

Pentru curajul lui, Emanuel a fost decorat de ministrul de Interne, iar de la pompieri a primit un costum şi o cască de salvator cu numele lui. L-a îmbrăcat mândru şi vineri, când echipa Observator l-a vizitat acasă. 

În 2016, curajul lui a impresionat o ţară întreagă. Oamenii au făcut donaţii, iar Fundaţia Mereu Aproape i-a cumpărat o casă. Un dar pentru lecţia de viaţă pe care Emanuel ne-a oferit-o tuturor. 

Vecinii îi acordă lui Emanuel încredere ca unui adult. 

Ionuţ Bojian, tatăl lui Emanuel: Cred că n-are să se schimbe. O să fie un om bun şi o să meargă mai departe cu lucrurile astea

Emanuel nu îşi doreşte nimic în schimb pentru faptele sale. Copilul cu ochi negri şi senini vrea doar să-i vadă pe oamenii din jurul lui fericiţi.