Patru medalii de aur şi două de argint - sunt rezultatele excelente obţinute de lotul olimpic al României la Balcaniada de Matematică. În spatele reuşitei a stat pasiunea, la care se adaugă multe ore de muncă. La aeroport, părinţii i-au aşteptat pe elevi şi pe profesori încărcaţi cu buchete de flori.

Cei 12 părinţi şi-au aşteptat mândri şi plini de entuziasm copiii olimpici, care au reuşit să obţină rezultate excelente.

Articolul continua dupa recomandari

LeonRoland este unul dintre cei patru elevi români care au luat medalia de aur la Olimpiada Balcanică de Matematică. Este clasa a X-a, însă şi-a descoperit pasiunea pentru această materie acum 7 ani.

"Am lucrat subiectele din anii trecuţi şi m-am străduit să fac foarte bine şi anul acesta. Oricine poate, dacă vrea!", spune tânărul. 

"A muncit foarte mult şi ştiam că poate foarte mult. Speram să facă foarte bine", dezvăluie Iulia Bălan-Tribus, mama elevului.

După multe ore de pregătire, Edis Memiş a reuşit să ia punctaj maxim.

"O mare bucurie! Ce pot să simt atunci când copilul meu vine cu medalia de aur, cu punctaj maxim acasă? E o mare bucurie", spune Claudia Memiş, mama lui Edis.

Olimpiada s-a desfăşurat în perioada 7-12 mai la Belgrad. Ministerul Educaţiei spune că, în clasamentul neoficial pe medalii, ţara noastră a ocupat primul loc la numărul de medalii obţinute.

"Nu s-a mai întâmplat asta, chiar dacă este Balcaniadă, de 6-7 ani. Este un lucru încurajator! Olimpiada internaţională va fi în România, în Cluj, şi speranţele sunt mari şi pentru Olimpiada Internaţională", declară Cătălin Gherghe, conferenţiar universitar la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti.

La ediţia 2018 a Olimpiadei Balcanice au participat echipe din 17 ţări.