Primarul Reşiţei, Ioan Popa se declară revoltat faţă de panourile publicitare din oraş, susţinând că peste cinci mii sunt amplasate ilegal şi că a trimis, celor care le deţin, informări în vederea intrării în legalitate. 

„Aceste reclame nu numai că sunt amplasate ilegal, unele dintre ele pun chiar în pericol viaţa trecătorilor, iar aspectul oraşului te duce cu gândul la unul medieval”, a declarat Popa.

Articolul continua dupa recomandari

Edilul a prezentat fotografii făcute pe teren, în Complexul Comercial „Victoria”, unde a constatat că se face reclamă... coroanelor mortuare. 

„Sicrie la ofertă, doi plus unul gratis! Așa am ajuns? Să ajungem să ne dorim să mai moară cineva pentru a prinde un sicriu gratis?! Eu nu am văzut nicăieri în lumea asta sicrie sau coroane expuse, doar în România. E o chestie delicată, morbidă. Mai e situaţia companiilor de bere şi sucuri care le fac o firmă societăţilor mai mici şi le scriu şi lor numele undeva într-un colţ, dar ei îşi fac reclamă gratis pe afacerea omului. Am reglementat şi situaţia teraselor sezoniere şi acolo la fel am interzis umbrele branduite în procent mai mare de 5% şi separatoarele sau gardurile, pentru că e o reclamă mascată”, afirmă primarul.

„Am organizat această conferință de presă tocmai pentru a demonta ceea ce se șoptește prin oraș, că am căuta să dăm amenzi sau să favorizăm nu știu ce firme de proiectări! Nu vrem să dăm amenzi, am vrea ca lumea să se conformeze voluntar”, a mai spus Ioan Popa.

La conferința de presă de ieri a fost prezentă și Mihaela Copia, arhitectul-șef al orașului, care a explicat că Primăria nu poate tolera haos în oraș și că legea ne obligă să intrăm în legalitate.

Ioan Popa a recunoscut că inspectorii primăriei nu au muncă uşoară în efortul de a reglementa situaţia reclamelor, mulţi dintre ei fiind deja agresaţi verbal de către proprietarii de afaceri din Reşiţa.