Vara este anotimpul perfect pentru o vacanţă pe plajă, cu un cocktailul în mână, la umbra unui palmier! Sună de vis. Numai că, în opinia psihologilor francezi, planificarea minuţioasă a concediului este un obicei dăunător. Cu atât mai mult, fixarea unei liste de obiective de atins.

Vacanţa de vis poate deveni realitate. Însă doar în clipa în care încetăm să mai avem aşteptări. Psihologii spun că prima greşeală pe care o facem atunci când plănuim o vacanţă este să ne-o imaginăm.

Articolul continua dupa recomandari

Fiecare dintre noi şi-a planificat, cel puţin o dată, programul pentru vacanţă. A stabilitit atracţiile turistice pe care le va vizita şi în ce localuri va cina. Psihologii ne avertizează, însă, că toate planurile pe care ni le facem e posibil să se ducă pe apa sâmbetei. În special dacă plecăm într-un grup mai mare şi nu ne înţelegem cu prietenii asupra programului. Cel mai bine, aşadar, e să fim spontani.

Vacanţa înseamnă odihnă. Motiv pentru care foarte mulţi aleg să se culce târziu şi să se trezească la orele prânzului. Schimbarea bioritmului însă, spun specialiştii, poate cauza stres şi oboseală. Totodată, gândul că în cele din urmă vom fi nevoiţi să ne întoarcem acasă şi la muncă ne poate distruge buna dispoziţie.

O altă greşeală pe care o facem frecvent este să ne planificăm un concediu mult prea lung. O vacanţă prea mare poate duce la plictiseală sau şi, mai rău, la depresie.