Pielea este cel mai mare organ al omului! Tocmai de aceea, trebuie să fie perfect întreţinut. Iar asta înseamnă, în primul rând, curăţenie. Însă nu toată lumea ştie că duşul zilnic trebuie făcut într-un mod anume, astfel încât - din necunoştinţă de cauză - să nu ne facem mai mult rău decât bine.

Prima greşeală pe care o comitem când ne facem duş este să ne spălăm pe faţă. Apa caldă nu este bună pentru tenul nostru. Aceasta poate duce la înroşirea pielii şi dilatarea capilarelor. Totodată, ea poate distruge uleiurile naturale - cu rol de protecţie - pe care le secretă tenul. Iar în funcţie de ten, apa caldă poate să deshidrateze sau să determine o producţie mai mare de sebum.

Articolul continua dupa recomandari

O altă greşeală frecventă pe care tindem să o facem este să folosim prea mult timp un burete de duş. Acesta poate forma mucegai care, de multe ori, nu este vizibil. Din această cauză specialiştii ne recomandă să ne clătim bine buretele după ce ne spălăm şi să îl schimbăm o dată pe lună.

Deşi au o mireasmă plăcută, săpunurile parfumate pot provoca iritaţii. În special pentru cei care au o piele sensibilă şi uscată. Specialiştii ne îndeamnă, astfel, să renunţăm la ele şi să folosim în schimb săpunuri naturale, care nu conţin chimicale dăunătoare pielii.

Un alt obicei prost este să folosim prea mult timp aceeaşi lamă de ras. Aceasta poate forma bacterii, iar când se toceşte poate provoca tăieturi.