Este zi de rugăciune şi sărbătoare pentru credincioşii care îl prăznuiesc, duminică, pe Sfântul Dimitrie Cel Nou, ocrotitorul bucureştenilor. Mânaţi de credinţă, mii de oameni din toată ţara stau şi acum la coadă pe Dealul Patriarhiei, pentru a se închina la racla cu moaşte. E cel mai mare pelerinaj din Capitală, unde sunt aşteptaţi, până marţi, peste o sută de mii de credincioşi.

În a treia şi cea mai importantă zi de pelerinaj pe Dealul Patriarhiei, mii de oameni au asistat la slujba oficiată de un sobor de zeci de preoţi, în frunte cu Patriarhul Daniel.

Articolul continua dupa recomandari

Pelerini de toate vârstele au aşteptat ore în şir să ajungă la racla cu moaştele lui Dimitrie cel Nou, un sfânt care şi-a trăit viaţa într-o peşteră de la sud de Dunăre, în secolul al XIII-lea. De peste două secole, moaştele sale se află în Catedrala Patriarhală din Bucureşti, acolo unde, la fiecare sfârşit de octombrie, zeci de mii de oameni vin să se roage pentru un miracol.

Este a doua mare sărbătoare din acest weekend, după ce sâmbătă credincioşii s-au rugat la Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir. La catedrala de pe Dealul Mitropoliei au fost aduse, din Republica Moldova, şi moaştele Sfântului Ierarh Dionisie, canonizat chiar duminică. Cel mai mare pelerinaj din Bucureşti se va încheia marţi.