Manuela Prajea predă matematică la Colegiul Traian din Drobeta Turnu Severin şi a impresionat un juriu internaţional. Are şanse să câştige 1 milion de dolari şi titlul de cel mai bun profesor din lume. Însă, nu doreşte să devină cea mai bogată profesoară din lume. Dacă va câştiga, banii vor fi donaţi şcolii în care predă

La 48 de ani, Manuela Prajea are tot ce şi-ar dori un profesor. Diplome, titluri, elevi la universităţi de renume. Îi mai lipseşte o singură distincţie, cea de cel mai bun profesor din lume.

Manuela Prajea a intrat, de curând, pe lista scurtă a premiilor Nobel din Educaţie. O competiţie cu cei mai buni profesori din lume.

La începutul anului, dintre cei 50 de concurenţi rămaşi în cursă, doar unul va câştiga 1 milion de dolari. E premiul oferit de Fundaţia Varkey patronată de Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vicepreşedintele Emiratelor Arabe Unite.

Manuela Prajea este singurul dascăl român care a primit distincţia „Claes Nobel", în anul 2011, după ce a fost propusă la premiu de o fostă elevă ajunsă studentă la Harvard. În 25 de ani de activitate, a adus şcolii 64 de premii internaţionale şi 133 naţionale.

Din anul 2012, este director al Colegiului Traian din Drobeta Turnu Severin, iar din anul 2007 este doctor în Matematică. În anul 2004, preşedintele Ion Iliescu îi oferea Ordinul „Meritul pentru învăţământ" în grad de Cavaler.

Recomandari