Sunt dependenţi de un scaun cu rotile sau imobilizaţi la pat, nu se pot mişca sau nu pot vorbi, dar ar putea comunica prin proprii ochi. Cu ajutorul unui dispozitiv care le urmăreşte privirea şi o transformă în mişcări de mouse la calculator sau tabletă

Este şansa pe care o au copiii cu leziuni ale sistemului nervos. Cu un mic antrenament ei ar putea scrie cuvinte pe o tastatură virtuală, ar putea desena sau citi. 

Articolul continua dupa recomandari

Asta a spus Abigail dintr-o singură privire. Câteva flăcări trasate zgomotos pe un monitor au adus un zâmbet pe faţa mamei care cu greu o poate tine în braţe. Spasmele fetiţei sunt tot mai greu de controlat.

Iar asta se poate întâmpla cu ajutorul unui dispozitiv care urmăreşte privirea copilului şi o transformă în mişcări de mouse. La început, copilul testează jocuri distractive care îi monitorizează privirea şi capacitatea de concentrare. Iar ce începe ca o joacă se poate transforma rapid în comunicare.

George este tatăl lui Alex. Primul copil din România tratat cu celule stem pentru paralizie cerebrală.

George şi Adina sunt doi părinţi copleşiţi. Dar ştiu că Alex se poate baza doar pe ei. Şi nu contenesc să caute soluţii pentru el. Acest dispozitiv le dă câteva speranţe. Lor şi altor părinţi care luptă cu disperarea.

În acest moment dispozitivul se poate aduce în ţară doar la comandă.