Un copil de nota zece din Târgu-Jiu, olimpic, a fost bătut până la sânge de mama nemulţumită de rezultatele lui şcolare. Femeia este medic stomatolog la centrul medical al poliţiei din Gorj dar asta nu a împiedicat-o să-şi lovească băiatul în văzul lumii. Revoltaţi de bătăile zilnice pe care le-ar primi copilul de 13 ani, vecinii au sunat, în final, la poliţie.

Un copil premiant, chiar olimpic la câteva materii a fost bătut până la sânge de mamă. Ca să scape din mâinile femeii, băiatul de 13 ani a fugit pe scările blocului unde locuieşte. O vecină a chemat poliţia. 

Articolul continua dupa recomandari

Dar astăzi, loviturile mamei l-au băgat pe băiat în spital. Copilul avea pe corp răni şi posibile urme de muşcături. 

Mama nu s-a gândit la asta. Deşi este medic. Lucrează ca stomatolog la centrul medical al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj. Un post pentru ocuparea căruia e nevoie de un consult psihologic.

Şefii IPJ au refuzat să comenteze reacţia violentă a angajatei lor. Femeia este divorţată şi, de mai bine de 10 ani, îşi creşte singură băiatul. 

Astăzi, refuzul copilului de a participa la un proiect şcolar ar fi declanşat furia mamei. 

Dirigintele a aflat abia astăzi de problemele pe care le are acasă băiatul de clasa a şaptea şi l-a vizitat la spital. 

Băiatul ar putea fi preluat în regim de urgenţă într-un centru de protecţie sau ar putea ajungeîn grija unei rude pe perioada anchetei. Poliţia a deschis un dosar de violenţă.

În România, 63% la sută dintre copii afirmă că sunt bătuţi acasă de părinţi, iar 38% dintre părinţi au recunoscut acest lucru.

În 2014, autorităţile au raportat aproape 13 mii de situaţii de abuz asupra copilului, cele mai multe în familie.