Cea mai ploioasă vară din ultimii opt ani continuă să facă victime! Un copil de 11 ani şi-a pierdut viaţa în timpul unei viituri care a măturat totul în cale, în judeţul Vâlcea. Puhoaiele au smuls-o din braţele unchiului şi au purtat-o sute de metri.

Bărbatul a fost găsit viu, după 12 ore de căutări, într-o pădure aflată la doi kilometri distanţă. Fetiţa însă nu a avut nicio şansă să supravieţuiască.  

Articolul continua dupa recomandari

Inundaţiile fac ravagii şi pe calea ferată, unde un pod din Prahova, care leagă Capitala de Vestul ţării, e în pericol să se prăbuşească. Pilonii lui au fost măcinaţi la bază de apele care lovesc continuu. Bucăţi mari au început deja să se desprindă. Circulaţia feroviară ar putea fi întreruptă dacă situaţia se va agrava.

Din cauza ploilor torenţiale din ultima perioadă, pe râul Prahova, se pot repeta oricând scenele care exact în urmă cu o lună şocau întreaga ţară. După ce podul de cale ferată din localitatea Budila s-a prăbuşit în Râul Târlung din cauza unei viituri, acum cel din zona satului Bobolia, e în pericol.

Responsabil pentru vremea rea din ultimele zile este un ciclon din Marea Neagră, care afectează tot sud-estul Europei. Meteorologii spun că va continua să plouă până miercuri şi au emis un cod gaben valabil pentru 17 judeţe din sud-vestul, centrul si nord-estul ţării. Nu vom scăpa însă de ploi nici spre sfârşitul săptămânii.