Rămasă cu faţa paralizată după un atac cerebral, va învăţa din nou să râdă şi să vorbească. Medicii îi vor recolta o parte subţire din muşchiul coapsei pe care o vor ataşa nervilor şi vaselor de sânge ale feţei. Cicatricile abia dacă vor fi vizibile. Iar piciorul va fi în continuare funcţional

Înainte de operaţie, doamna Popescu încearcă să-şi ascundă emoţiile cu o glumă. Zâmbetul nu i se mai vede de ani buni. O malformaţie a vaselor de sânge din creier i-a cauzat o paralizie a feţei, pe care o ascunde şi de camerele de filmat.

Articolul continua dupa recomandari

Prima operatie nu a reuşit. Iar rezervele de bani au secat. Când şi speranţa aproape murise, doamna Popescu a găsit un medic dispus să încerce o nouă reconstrucţie a feţei. Gratuit!

Dar paralizia facială nu este rară. Pentru a o repara, medicul va sta în sala de operaţie mai bine de 10 ore. Lucrul acesta se face la microscop, cu fire foarte subţiri. Diametrul vaselor de sânge este de 1,5 - 2 milimetri.

Perioada de recuperare durează între nouă luni şi un an. Chiar dacă intervenţia se face într-o clinică privată, pacienta a plătit doar consumabilele. Care au costat ceva mai mult de 500 de euro. În spitalele de stat, operaţia se poate deconta, dar şi programarea pacientului se face după ani buni de aşteptare.