Perioada sărbătorilor creştine ne face parcă pe toţi să fim mai aproape de credinţă şi de miracole. Acesta a fost şi spiritul în care sute de oameni din Sălaj au ales ca duminica Floriilor să o dedice unei cauze nobile - un meci caritabil între două echipe cu greutate.

Reprezentanţii Federaţiei de Culturism şi Fitness şi nume de legendă din fotbalul românesc s-au înfruntat pe teren.

Articolul continua dupa recomandari

Totul pentru Arnold Schlachter, un sportiv de performanţă, care la 44 de ani a primit un diagnostic crunt - cancer.

Gol şi victorie pentru Arni, aşa cum îi spun prietenii. Un om plin de viaţă, care iubea enorm sportul şi pentru care a făcut performanţă.

Totul până acum trei luni, când a fost diagnosticat cu o formă agresivă de cancer. De atunci, toţi cei care îl cunosc luptă ca Arni să se întoarcă cu bine acasă, la soţia şi copilul său de numai doi ani.

"Am vrut să încheiem şirul evenimentelor, pentru că au fost foarte multe în această perioadă şi le mulţumim tuturor celor care au fost prezenţi, într-un mod mai drăguţ, mai unic. De aceea ne bucurăm foarte mult că Federaţia de Culturism şi Fitness precum şi Federaţia de Fotbal este alături de noi. Am acceptat cu drag iniţiativa lor", a declarat Anca Schlachter, soţia lui Arni.

Două federaţii care s-au înfruntat pe teren, dar s-au unit astfel, pentru viaţă.

Veniturile obţinute după meciul organizat la Sala Sporturilor din Zalău vor contribui la suma costisitoare de care are nevoie pentru a se recupera. A fost deja operat în America, iar starea lui e stabilă.

"Din punctul nostru de vedere cred că suntem aici cu partea umană şi mai puţin de parte federală, fiindcă suntem oameni toţi şi încercăm să ne unim cât mai repede şi să fim cât mai aproape de astfel de cazuri", a precizat fotbalistul Lucian Sânmărtean.

Sute de oameni s-au alăturat demersului. Pentru adulţi, preţul unui bilet a fost de 20 de lei, iar pentru copii - 5 lei.

Spectatorii au putut la finalul meciului să coboare din tribună pentru poze şi autografe.