Reporterii de la Vax Populi nu se dezmint! Aceştia au ieşit pe uliţele satelor româneşti pentru a afla de la cetăţeni un răspuns la o întrebare simplă, care însă s-a dovedit a fi una capcană

"Cine a scris rugăciunea Tatăl Nostru?", aceasta este întrebarea. Răspunsul pe care îl dau cei mai mulţi dintre cei intervievaţi este halucinant: "Eminescu, poetul nostru bun".

Articolul continua dupa recomandari

Ei bine, Mihai Eminescu pare să fi avut şi el nişte limite.

Tatăl nostru este una dintre rugăciunile de bază ale creștinătății, comună tuturor confesiunilor creștine datorită faptului că se regăsește în textul evangheliilor sinoptice.

Conform cap. 11 al Evangheliei după Luca, rugăciunea a fost rostită de Isus din Nazaret ca răspuns la cererea unuia dintre discipolii (apostolii) săi de a îi învăța cum să se roage.

Prima versiune românească a rugăciunii Tatăl nostru, cu litere latine, avea să fie tipărită pentru prima dată nu în Țările Române, ci la Cracovia, într-o lucrare a polonezului Stanislau Sarnicki. „Rugăciunea domnească” fusese scrisă la cererea cărturarului polonez de logofătul Luca Stroici.