Nu atingeţi pâinea fără mănuşi înainte să o cumpăraţi! E avertismentul care vine din partea medicilor care spun că românii nu s-au dezobişnuit încă de prostul obicei de a pipăi produsul nici după ce magazinele au pus la dispoziţie mănuşile de plastic la raioanele de panificaţie.

Problema este că ne putem îmbolnăvi grav din această cauză, spun specialiştii.

Articolul continua dupa recomandari

Chiar dacă majoritatea magazinelor mari au astfel de mănuşi de plastic la rafturile de panificaţie, cei mai mulţi dintre cumpărători aleg sa pună pâinea în coş direct cu mâna!

Mai mult de 10 astfel de cumpărători în mai puţin de jumătate de oră. Şi se scuză prin faptul că pâinea merge direct la ei acasă, deci nu dranjează pe nimeni.

Ce nu iau în calcul românii, însă, sunt mâinile pline de microbi.

Îi putem lua de peste tot: telefonul mobil, bara din autobuz, tastatura de la calculatorul de la serviciu sau secreţiile nazale.

Şi toate ajung pe coaja pâinii atunci când o încercăm în galantare. Un obicei care ne poate costa sănătatea.

Problema este că şi mulţi vânzători de la magazinele de cartier au acelaşi obicei. Nu folosesc mănuşile atunci când vând produsele clienţilor.

Soluţia este simplă, spun specialiştii. Şi se numeşte educaţie timpurie. Mai ales că în ţara noastră consumul de pâine este unul uriaş: un român mănâncă peste 10 kilograme de panifcaţie pe lună. Cu 30 la sută mai mult decât media europeană.