Se iau măsuri de urgentă şi la Iasi pentru a preveni înmultirea cazurilor de gripă si viroza respiratorie, mai ales în unitătile de invatamant. Primaria a suplimentat fondurile, pentru ca in toate cabinetele scolare sa fie asigurate stocurile de masti si dezinfectanti. O gradinită din oras are deja cursurile suspendate pana luni.

De când numărul cazurilor de gripă a crescut, așa își încep elevii Liceului Virgil Madgearu din Iași ziua la școală. Anul acesta primăria a suplimentat fondurile pentru a dota cabinetele medicale cu mai multe mănuși chirurgicale, măști și substanțe dezinfectante.

Articolul continua dupa recomandari

Laura Cârstea, director Liceul Virgil Madgearu Iași - În unitatea noastră şcolară s-au luat măsuri de prevenție şi pentru dezinfectarea spaţiilor şcolare atât prin primirea anumitor dotări în acest sens prin cabinetul medical, cât şi prin masurile luate la clasă cu ajutorul celor din cabinetul medical şi al domnilor diriginţi

Rând pe rând asistenții medicali ai tuturor școlilor şi grădiniţelor din oraș vin să își ia produsele.

Încă de ieri a început distribuirea acestora. Nu mai puțin de 300 de cutii cu măști, mănuși și dezinfectanți au ajuns deja în cele 90 de cabinete școlare din Iași.

Elevii primesc la clase sfaturi despre cum se pot proteja împotriva gripei, iar în şcoli au fost puse afișe informative.

În Iaşi au fost confirmate până acum 23 de cazuri de gripă și s-a înregistrat un singur deces, cel al unei fetițe de 11 ani, tranferată de la Vaslui.