Noi imagini revoltătoare extind ancheta în cazul pedofilului din Poliţia Română. De data aceasta, victima e o femeie în toată firea, pe care agresorul a încolţit-o tot la lift. Ar fi al şaselea atac comis de Eugen Stan, dintr-un şir ce pare nesfârşit.

Pentru abuzul din 2016, asupra unei femei de 32 de ani, agentul are o explicaţie şocantă: "nu am putut să mă stăpânesc, am confundat-o cu o amică". Poliţistul, decorat în 2012 pentru "Bărbăţie şi Credinţă", a refuzat şi expertiza psihiatrică şi e ţinut acum sub pază, să nu se sinucidă.

Articolul continua dupa recomandari

Sunt scene surprinse în 2016, într-o scară de bloc din apropierea secţiei 14 de Poliţie. În imagini ar putea fi, din nou, poliţistul Eugen Stan, bănuiesc anchetatorii. Cu capul acoperit şi cu ochelari de soare, bărbatul atacă o femeie de 43 de ani. O pipăie şi face gesturi obscene în timp ce se dezbracă. 

Atacul l-ar fi comis cu patru luni înainte de cel din Drumul Taberei, când, în uniforma de serviciu, a agresat sexual o femeie de 32 de ani în scara blocului. Ar fi confundat-o, le-a spus agentul de la Rutieră procurorilor: ""În seara aceea din 2016 am băut o sticlă de vin roşu cu un prieten. Ne-am despărţit şi pe urmă eu am plecat la un alt prieten să iau de la el o piesă de maşină. Am confundat-o cu o amică de a mea. M-am repezit şi i-am băgat mâna între picioare. Nu am putut să mă stăpânesc."

La audieri, Eugen Stan a refuzat şi expertiza psihiatrică, şi pe cea psihologică. Procurorilor le-a spus că suferă de diabet, nu de vreo afecţiune mintală.

A fost primul caz de agresiune sexuală în care poliţistul a fost identificat. Dar dosarul a rămas nerezolvat, iar suspiciunile că ar fi fost muşamalizat au prins contur de la o zi la alta. Procurorii au dat iniţial vina pe poliţiştii secţiei 18, care ar fi omis să le transmită că autorul atacului a fost Eugen Stan. 

Şi minsitrul de Interne, Carmen Dan, susţine că informaţia ar fi ajuns la urechile şefilor din Poliţie.

Astăzi, Parchetul General a decis să-i ancheteze pe poliţiştii de la secţia 18 pentru favorizarea făptuitorului. 

În 2012, politistul Eugen Stan a fost decorat cu ordinul "Bărbăţie şi Credinţă" de preşedintele de la acea vreme, Traian Băsescu. Fostul şef al statului a precizat că un preşedinte nu cere niciodată dosare, iar listele vin de la minister.

În celula din arest, Eugen Stan este păzit şi supravegheat în permanentă. Poliţiştii se tem să recurgă la vreun gest extrem.