Unul dintre răniţii în explozia de la Petromidia, internat la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală, este intubat, ceilalţi doi, de la Spitalul de Arşi, sunt în stare stabilă şi ar putea fi operaţi miercuri, a anunţat, marţi, Ministerul Sănătăţii.

Potrivit datelor primite de Ministerul Sănătăţii, unul dintre cei doi răniţi în explozia de la Petromidia, în vârstă de 48 de ani, care avea arsuri pe aproape toată suprafaţa corpului, a decedat marţi dimineaţă. Iniţial, informaţiile primite de Minsiterul Sănătăţii au fost că aceasta are 35 de ani.

Articolul continua dupa recomandari

Cel de-al doilea rănit care a fost dus la aceeaşi unitate sanitară, în vârstă de 49 de ani, are arsuri de gradele II şi III pe 23-25% din suprafaţa corpului, este în stare stabilă, dar este în continuare intubat. Medicii îi fac mari o bronhoscopie, iar în funcţie de rezultat, vor decide dacă va fi detubat.

Ceilalţi doi răniţi în explozia de la Petromidia, care au fost duşi la Spitalul de Arşi din Capitală, în vârstă de 34 de ani şi, respectiv, 58 de ani, cu arsuri de gradele II şi III pe 15% din suprafata corpului, sunt stabili hemodinamic şi respirator, au fost detubaţi după transport, continuă tratamentul şi este posibil să fie operaţi miercuri, a precizat MS.

Cei patru răniţi în explozia produsă, luni seară, la rafinăria Petromidia din Năvodari au ajuns marţi dimineaţă la cele două spitale din Capitală. Ei au fost aduşi cu ambulanţe după ce, iniţal, fuseseră trimise la Constanţa două elicoptere, însă zborurile au fost anulate ca urmare a vremii nefavorabile.

Explozia s-a produs luni seară, în jurul orei 18.00, la rafinăria Petromidia, deflagraţia fiind urmată de un incendiu puternic, care a fost stins după aproximativ o oră.

Reprezentanţii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) de la Ministerul Afacerilor Interne declarau că două rezervoare de azot şi o pompă de benzină au explodat la rafinăria Petromidia.