Oraşul pe care Eminescu l-a numit "Mica Romă", se goleşte de locuitori pentru vizita Papei. În Blaj, sunt doar câteva zeci de locuri de cazare, prea puţine pentru cei 100.000 de credincioşi aşteptaţi aici. Acest lucru le-a dat o idee de afacere localnicilor. Mulţi îşi pun apartamentele la dispoziţia pelerinilor, dar preţurile sunt astronomice.

O localnică îşi prezintă apartamentul: "Are două camere, e nou. Nu a fost locuit niciodată, toate sunt nou-nouţe. Abia am terminat de renovat. Eu l-am pus la 900 de euro pentru două zile".

Articolul continua dupa recomandari

Apartamentele din Blaj sunt închiriate cu cel puţin 500 de euro pe noapte, de vizita Papei

Este preţul cerut de proprietara unui apartament nou, cu două camere. Pentru unul mai vechi, preţul este de 500 de euro. Tot pentru două zile. 

Femeia spune că a făcut preţul şi în funcţie de cât cer ceilalţi, care vor şi 1.200 de euro pentru două zile petrecute la Blaj.

Aşa cum s-a întâmplat şi la Cluj-Napoca, la festivalul Untold, localnicii din Blaj sunt dispuşi să-şi părăsească locuinţele. 

Pe 2 iunie, Papa Francisc va beatifica la Blaj cei 8 episcopi greco catolici. În acea perioadă, la Blaj, sunt aşteptaţi peste 100.000 de oameni.

Însă doar jumătate dintre ei vor încăpea pe Câmpia Libertăţii. Restul, vor urmări ceremonia pe mai multe ecrane uriaşe amplasate în diferite locuri din oraş.

O garsonieră aflată chiar lângă parcul unde va avea loc ceremonia costă pentru două nopţi cât pentru două luni de chirie, în Bucureşti. 

Papa Francisc ajunge la Blaj pe 2 iunie

Unii proprietari încearcă să înghesuie cât mai mulţi oaspeţi. 

În orice altă perioadă a anului, un apartament cu două camere se închiriază cu până la 600 de lei pe lună, în timp ce o garsonieră cu 300-400 de lei.

În Blaj, există doar un singur hotel şi cinci pensiuni, care desigur, au fost rezervate încă de la începutul anului. 

Maria Pepelea, administrator pensiune: Tariful începe de la 250 de lei până la aproximativ 500 de lei cu mic dejun inclus. Din păcate, nu mai avem nicio cameră disponibilă. A fost totul ocupat încă de la anunţul oficial 

Papa Francisc va ajunge în Blaj, pe 2 iunie, la ora 11.00. Va părăsi micul oraş din Transilvania la ora 16.00.