Sunt cele mai frumoase zile pe pârtie: a nins suficient încât turiştii să schieze în cele mai bune condiţii, pe zăpadă naturală. În Poiana Braşov a fost cel mai aglomerat si n-au lipsit cozile interminabile de la baza telegondolei Postăvaru.

La orele prânzului, peste 200 de turişti aveau de trecut testul răbdării la baza telegondelei Postăvarul. Semn că prima zăpadă serioasă din acest an i-a trimis pe toţi spre munte.

Articolul continua dupa recomandari

Dacă jos sunt cozi interminabile, sus - în vârful muntelui - e linişte. Sunt doar turişti dornici să încerce zăpada pe schiuri, ori cu placa. Unii chiar pentru prima dată.

Ana Maria trăieşte de ani de zile în Dubai şi a venit acasă, în concediu. Poiana Braşov a fost prima ei destinaţie de vacanţă.

Stratul de zăpadă din vârful masivului Postăvaru măsoară 100 de centimetri, în timp ce la baza pârtiei atinge 70 de centimetri.

Dorin Dragoi, administratorul domeniului schiabil Poiana Braşov: 48 proporţia între zăpadă naturală şi cea artificială este de 80 la sută artificială şi 20% naturală.

Managerii hotelurilor şi pensiunilor sunt fericitţi pentru că recuperează acum perioada în care nu a fost deloc zăpadă.

Zeci de copii cu săniile şi skiurile au animat şi pârtiile din Arieşeni.

Potrivit site-urilor de rezervări online, şi weekend-ul următor, când se sărbătoreşte Ziua Îndrăgostiţilor staţiunile vor fi pline de turişti.