Mai multe păsări migratoare plecate din Delta Dunării au renunţat la drumul lung spre ţările calde şi au rămas la iernat pe malul fluviului. Obiceiul are deja câţiva ani şi a început cu doar câteva raţe, dar acum oamenii care se plimbă pe faleză pot admira deja o întreagă colonie.

Sunt imagini care amintesc de Delta Dunării, dar sunt surprinse pe faleza din Galaţi. În căutarea hranei, păsările migratoare s-au oprit în mediul prielnic de aici. Mare parte dintre ele renunţă la migraţie şi rămân la iernat pe meleagurile noastre. Lebedele şi gâştele se apropie deseori de mal, dar cele mai curajoase sunt raţele şi lişiţele.

Articolul continua dupa recomandari

O atracţie deosebită o reprezintă şi cormoranii, care vin pe mal de ficare dată când iese soarele.

Specialiştii atrag atenţia că dincolo de admirat sau fotografiat atracţiile înaripate, oamenii pot să se şi implice.

Mădălin Şerban director complex muzeal ştiinţele naturii: Oamenii pot să le mai ajute hrănindu-le şi cu alte feluri de mâncare, nu pâine care nu este foarte bună, dar se pot gândi la coji de cartof proaspete, mere tăiate feliuţe. Lebedele mănâncă şi mai mult, salate, raţele sunt mai pretenţioase.

Este bine de ştiut că păsărilor le mai plac cerealele, orezul şi fructele! Iar peisajul pe care îl oferă în schimb e fermecător.

Păsările vor rămâne la Galaţi până în primăvară, când vor porni înapoi spre Deltă unde îşi vor petrece următoarele luni.