Transilvania este un punct de maximă atracţie pentru străini! Nu doar pentru turişti, dar şi pentru studenţii care vin, an de an, să studieze biodiversitatea din ţara noastră. Acum a venit rândul unor tineri din Malta, Suedia, Canada şi Statele Unite să se bucure de ce oferă natura României.

Sunt 160, iar timp de opt săptămâni se vor familiariza cu peisajele noastre şi cu sălbăticiunile care ne populează pădurile.

Articolul continua dupa recomandari

Fluturi, păsări, lilieci, urşi tot ce oferă natura în Transilvania este atent analizat de cei 30 de studenţi şi elevi veniţi pentru o săptămână la Viscri. 

Ceea ce românii consideră obişnuinţă, pentru elevii şi studenţii străini sunt lucruri pe care le fac pentru prima dată în viaţă.

Tinerii vin pe rând, în serii, pentru o săptămână la noi în ţară şi colectează date care sunt mai apoi folosite la diferite cercetări. Activitatea lor este finanţată din burse studenţeşti sau guvernamentale.

În timpul petrecut în România, vizitatorii au ocazia să ne cunoască şi cultura pentru că sunt cazaţi direct în casele oamenilor din satele în care ajung.