Simbolul gimnasticii româneşti, Nadia Comăneci, recrutează viitori campioni! Ambasadorul sporturilor româneşti s-a întâlnit azi, într-un parc din centrul Capitalei, cu peste două mii de tineri care vor să facă performanţă în sport. Pe lângă autografe şi sfaturi, Nadia le-a împărtăşit poveşti din experienţa unui campion.

Parcul Sebastian din centrul Capitalei a arătat ca un furnicar astăzi. Încă de la primele ore ale dimineţii, peste două mii de copii s-au înghesuit să răspundă provocării lansate de Nadia Comăneci "paşaport pentru sport". Testul a început cu un antrenament, la care a participat şi Laurenţiu. Are 14 ani şi jumătate din viaţă a făcut arte marţiale. 

Articolul continua dupa recomandari

Laurenţiu este acum campion naţional la kickboxing. Asemenea lui sunt mulţi alţi copii, dar care nu reuşesc să iasă din anonimat. Este şi motivul pentru care Nadia Comăneci caută azi campionii de mâine: "Am rămas în urmă. Anumite lucruri sunt puţin expirate Trebuie să facem un plan de lungă durată, cu un buget mare care trebuie oferit antrenorilor şi bazelor sportive care nu sunt actualizate la ceea ce e nevoie."

Ca să-i motiveze să urmeze o carieră sportivă, Nadia le-a dat sfaturi copiilor, le-a eplicat exerciţii şi le-a semnat tricourile. 50 dintre ei vor primi câte o bursă lunară de 500 de lei în următorul an din partea marei gimnaste, cu condiţia să se înscrie la un club sportiv şi să urmeze antrenamentele.