Muzică blues pentru salvarea unei biserici! S-a întâmplat în acest weekend, în judeţul Hunedoara. Într-un peisaj mirific, artişti din toată ţara au participat la un festival care, în acest an, a fost dedicat strângerii de fonduri pentru salvarea bisericii de lemn din satul Alun. Lăcaşul este considerat un monument unic la noi în ţară. Unul care, din păcate, stă să cadă.

Eveniment a fost organizat pentru promovarea zonei cu un imens potenţial turistic. Ținutul Pădurenilor. În acest an însă a fost şi pentru salvarea bisericii de lemn din satul Alun.

Articolul continua dupa recomandari

Satul Alun este cunoscut pentru cariera de marmură. Mai exact, marmura de Alun a fost folosită la construirea Casei Poporului din Capitală, dar și pentru ridicarea uneia dintre cele două biserici din sat. 

Fiecare seară a venit cu momente de neuitat. În memoria celebrului jazzman Corneliu Stroe, sâmbătă, pe scena festivalului a urcat fiica lui - Roxana, singura chitaristă de blues din România -  şi trupa ei, Foxy Lady.

Momentan s-a strâns doar o mică parte din suma necesară. Deşi artiştii şi-au donat o parte din onorarii. Organizatorii sunt însă optimişti. Spectatorii au primit pliante pe care să le ducă în toate zonele ţării, pentru promovarea campaniei.