Peştele de cristal de pe televizor, mileul de macrame şi carpeta cu "Răpirea din serai" au devenit exponate într-un muzeu din centrul vechi al Capitalei. Bucureștenii și turiștii pot admira peste 200 de astfel de aşa zise opere de artă în prima institituţie culturală dedicată kitsch-ului autohton.

Haz de necaz, într-o experienţă unică de a vedea şapte categorii de obiecte kitschoase. Acestea sunt poveştile strânse în cel mai nou muzeu privat care face furori în centrul Bucureştiilor. Fie că vorbim de Dracula, religie, comunism, design interior, gypsy sau kitsch-ul modern al cocalarilor şi pitzipoancelor.

Articolul continua dupa recomandari

Exponatele provin din colecția personală a proprietarului muzeului, şi a fost realizată după ce aceasta a strâns 20 de ani diverse obiecte din consignații, târguri sau de la alţi colecționari.

Iar, după o primire atât de bună din partea curioşilor fie români sau turişti străini, muzeul urmează să se extindă în următoarele luni. Mai ales că o parte dintre vizitatori vor să contribuie de dragul amintirilor provocate de exponate.

Mai mult, orice artist român care vrea să expună în galeria de la muzeu este binevenit. Nu există decât o singură limitare: lucrările să fie kitschoase!