În plin sezon turistic, la munte este plin de vipere. Pericolul este uriaş, deoarece şerpii veninoşi coboară tot mai des la altitudini mici şi pot ataca turiştii. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât, în mai multe judeţe, spitalele au rămas fără ser antiviperin.

Şerpii au băgat spaima în turiştii care care merg în Parcul Naţional Cozia. Oricând pot fi muşcaţi, mai ales că sunt zone unde panourile de avertizare lipsesc cu desavârşire.

Articolul continua dupa recomandari

Dacă cineva a fost muşcat, trebuie transportat urgent la cel mai apropiat spital. Iar specialiştii avertizează că puii de viperă sunt la fel de veninoşi ca şi exemplarele ajunse la maturitate.

Clisura Dunării este o altă zonă periculoasă. Turiştii riscă să dea nas în nas cu şerpii veninoşi chiar pe drumul naţional ce leagă Orşova de Moldova Nouă.

Grav este că, de la începutul acestui sezon turistic, spitalele din zone montane nu au ser antiviperin. La începutul acestei săptămâni, unui turist din Caraş Severin, muşcat de viperă, i s-a administrat ultima doză de ser din spital.