De la an la an, tot mai mulţi români îşi mută reşedinţa de vară la mare. Îşi iau cu ei casa pe roţi şi se cazează chiar pe malul mării. Rulotiştii, aşa cum li se spune, se hrănesc cu peşte proaspăt scos din mare şi se descurcă singuri cu apa şi cu electricitatea. Cei care aleg camping-urile amenajate au asigurate toate utilităţile, pentru câteva zeci de lei pe zi.

La 8 kilometri de Mamaia, în nordul litoralului, găsim plaja sălbatică Corbu. Este paradisul celor pentru care liniştea e mai importantă decât confortul. Aproape 50 de rulote au campat în aceste zile pe plajă. 

Articolul continua dupa recomandari

Estera şi Mircea trăiesc în Austria dar verile şi le petrec aici. S-au instalat pe plajă încă din aprilie, pentru a fi siguri că mai prind un loc cu vedere la mare.

"Casa pe roţi" este dotată inclusiv cu o terasă. Cufundaţi în hamace şi baldachine, cei doi se bucură de briză şi de peisaj. Au improvizat chiar şi o zonă de living în care se feresc de ploaie şi vânt sau se răcoresc cu o băutură rece scoasă din lada frigorifică.

Mircea Cicu, turist: Dimineaţa îmi place, pe la 5, când mă trezesc, să îmi fac cafeaua şi să stau aici şi să mă uit la mare. De la 5 până la 8 nu fac nimic

Viorel Balcu vine din Ilfov şi fiecare vară şi-o petrece aici. 

Turiştii campaţi pe plaja de la Corbu nu plătesc nimic, iar banii pe rulotă şi-i scot în câteva luni. 

Viorel Balcu, turist: Cu banii pe o noapte în Mamaia poţi să stai o săptămână oriunde. Această caravană care costă 20.000 euro se amortizează în 3 luni. Nu există ceva mai frumos decât să poţi să opreşti unde vrei, să mănânci ce vrei, să bei unde vrei şi să plăteşti cât vrei

În camping-urile amenajate din Corbu, unde sunt asigurate toate utilităţile, costurile sunt de 70 de lei pe zi. Ceva mai ridicate sunt preţurile pentru un loc de campare în Mamaia, Jupiter şi Vama Veche, 150 de lei. Pe litoralul românesc, în campinguri, sunt în jur de 1.000 de locuri pentru rulote.