O tânăra însărcinată în 8 luni a fost spulberată pe trecere şi rămasă paralizată, ea primind în instanţă cea mai mare despăgubire dată vreodată pentru un accident rutier în România, 1,5 milioane de euro. Nu a văzut încă niciun ban, în opt luni de când s-a dat decizia definitivă.

Motivul e unul absolut halucinant. Soţul Iuliei, Laurenţiu Ganea, a dezvăluit pentru Libertatea că deşi sentinţa definitivă a fost dată pe 12 octombrie 2017, nici până astăzi nu a venit motivarea acesteia, iar firma de asigurări obligată să îi plătească 1,5 milioane de euro refuză să facă plata fără motivarea instanţei.

Articolul continua dupa recomandari

În 12 octombrie anul trecut, Tribunalul Ilfov a stabilit ca familia Ganea să primească despăgubiri de 1,5 milioane de euro, reprezentând daune morale (deşi familia ceruse 3 milioane de euro). La această sumă se adaugă 16 325,01 lei, reprezentând daune materiale. Suma ar trebui plătită de compania de asigurări SC Euroins, cu care Liviu Neculicioiu avea încheiat un contract de asigurare. Totodată, compania de asigurări este obligată să plătească și suma de 837 de lei, lunar, reprezentând contravaloarea salariului pe care l-ar fi câștigat Iulia dacă ar fi fost aptă de muncă, începând cu data de 01.01.2016. La acest moment, aceasta este cea mai mare despăgubire pe care a primit-o vreodată o victimă a unui accident, în România.

Vezi 3 imagini în Galerie

Drama Iuliei şi a lui Laurenţiu, care se pregăteau să devină pentru prima dată părinţi, s-a petrecut în 18 mai 2015, pe DN 73, în localitatea Cristian, când Iulia Ganea, atunci în vârstă de 26 de ani şi însărcinată în opt luni, traversa pe trecerea de pietoni, alături de soţul său, paramedic SMURD. 

Bărbatul îşi ţinea soţia de mână când au fost loviţi de o maşină care circula cu viteză. Iulia a fost smulsă din mâna soţului ei şi aruncată câţiva metri pe carosabil. Bărbatul i-a acordat primul ajutor şi şi-a chemat colegii în ajutor. În urma accidentului, tânăra a suferit un traumatism cranian sever şi mai multe traumatisme la şold şi la picioare.

A fost adusă la Spitalul Judeţean Braşov, unde i s-a făcut o operaţie de cezariană, fătul fiind în stop cardio-respirator. Bebeluşul a murit după două zile de la naştere, la Maternitatea Braşov, în braţele tatălui său. 

Vezi 3 imagini în Galerie

Anchetatorii au stabilit că şoferul care a produs tragedia, Liviu Neculicioiu, angajat al Primăriei Cristian, avea o alcoolemie de 1,70 mg/l alcool pur în sânge la prima probă şi de 1,55 mg/l alcool pur în sânge la a doua probă. El şi-a recunoscut vina în faţa anchetatorilor. A fost condamnat la doi ani şi patru luni de închisoare pentru uciderea fătului, însă a fost eliberat condiţionat după un an, pentru bună purtare.