Biserica Ortodoxă Română a decis să amâne sărbătoarea Sfântului Gheorghe, care în mod normal era prăznuită pe 23 aprilie, din cauza unor reguli impuse de regulile referitoare la desfăşurarea cultului divin pentru fiecare zi din an.

Sfântul Gheorghe este prăznuit în fiecare an pe data de 23 aprilie. În această zi, peste un milion de români își sărbătoresc onomastica.

Articolul continua dupa recomandari

Cu toate acestea, creştinii ortodocşi care au consultat calendarul pe anul 2019 au observat că Sfântul Mare Mucenic Gheorghe va fi sărbătorit pe 29 aprilie.

Sfântul Sinod a decis ca Sfântul Gheorghe să fie sărbătorit, în 2019, pe 29 aprilie, respectiv în a doua zi de Paşte.

Motivul amânării sărbătorii este regăsit în Tipicul cel Mare al Sfântului Sava, cartea care prezintă regulile referitoare la desfăşurarea cultului divin pentru fiecare zi din an, notează doxologia.ro.

Motivul pentru care sărbătoarea de Sfântul Gheorghe a fost amânată de Biserica RomânăVezi 2 imagini în Galerie

Sfântul Gheorghe 2019, amânat pe 29 aprilie

"Dacă se va întâmpla hramul unui sfânt sau al unei sfinte în Lunea, Marțea, Miercurea sau Joia cea Mare, atunci cântăm toată slujba seara şi dimineaţa, în Duminica Floriilor", se arată în Tipicul cel Mare al Sfântului Sava.

Astfel, înţelege că hramul oricărui sfânt nu sărbătoreşte în Săptămâna Sfintelor Patimi, care este o perioadă de post aspru, de meditaţie şi intensă pregătire pentru sărbătoarea Învierii Domnului.

Pentru a da importanța cuvenită sărbătorii Sfântului Gheorghe, Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a hotărât ca slujba Marelui Mucenic să fie săvârșită nu în Duminica Floriilor, așa cum prevede Tipicul, ci în cea de-a doua zi de Paști.