Bărbatul aflat în şoc anafilactic după ce a fost înţepat de albine în satul Aldeni din comuna buzoiană Cernăteşti a fost stabilizat, fiind transportat la spital. Conform martorilor, atât el, cât şi ceilalţi doi bărbaţi care au decedat în urma înţepăturilor descărcau stupii aduşi în zonă, unde sunt mulţi salcâmi înfloriţi.

Autorităţile afirmă că unul dintre bărbaţi a fost găsit decedat lângă maşina cu care fuseseră transportaţi stupii.

Articolul continua dupa recomandari

Cel de-al doilea bărbat decedat în urma înţepăturilor a încercat iniţial să se salveze, urcând în maşină şi mergând aproximativ 500 de metri, fără însă a sesiza că a fost urmărit de roiul de albine, care l-au atacat în momentul în care a coborât din vehicul.

Se apre că stupii erau aduşi dintr-o zonă de şes, cultivată cu rapiţă, iar maşina ar fi stat mai mult în trafic în zona podului de la Mărăcineni, unde se desfăşoară lucrări de reparaţii.

Agresivitatea albinelor ar fi fost cauzată de temperatura ridicată, ale cărei efecte au fost amplificate şi de faptul că în timpul transportului stupii au fost acoperiţi cu o folie.

"Nu prea se transportă ziua", a afirmat primarul comunei Cernăţeşti, Petrică Mîrza, explicând că incidentul a avut loc când descărcau stupinele din autovehicul. "E foarte cald, au avut și o folie peste stupi. Au fost foarte agitate. Unul a murit pe drum spre spital, iar pe unul l-am găsit mort", a adăugat primarul. 

Primarul din Cernăţeşti mai spune că unuia dintre bărbaţi i s-ar fi făcut rău în urma unei crize de epilepsie, iar ceilalţi doi ar fi încercat să îl ducă la maşină, pentru a-l transporta la spital, moment în care ar fi pierdut controlul asupra albinelor. Atunci, insectele ar fi ieşit din stup şi i-ar fi înţepat mortal. 

"Ei ştiu mai bine decât noi că nu se circulă ziua cu stupii, e şi foarte cald. Au avut şi o folie peste stupi, să nu zboare probabil. Unul dintre bărbaţi a murit în drum spre spital, pe altul l-am găsit mort lângă maşină. Cel cu şoc anafilactic se simte mai bine, a fost dus spre spital, şi-a revenit. La ora 10 s-a întâmplat tot. Am chemat apicultori, au încărcat stupii. Avem un perimetru izolat de 700 de metri, sunt două case în zonă şi am vorbit cu oamenii să nu iasă din casă. Oricum, albinele s-au liniştit. Acum aşteptăm criminaliştii să ajungă", a explicat, primarul Petrică Mîrzea.