Copii intoxicaţi cu fum din sobă, profesori care ţipă la elevi la ore şi toalete în curte. Este tabolul şcolii româneşti pe care ministrul educaţiei l-a descoperit astăzi la şcolile şi grădiniţele din judeţul Ialomiţa. Monica Anisie a început controale neanunţate în unităţile de lângă Capitală, iar rezultatele au fost departe de anul 2020. Primarii şi directorii au rămas fără explicaţii.

Comuna Axintele, judeţul Ialomiţa. La grădiniţa Frumuşica, ministrul Educaţiei a întrerupt lecţia despre sunete de la clasa pregătitoare. Învăţătoarea avea o tehnică atipică de predare.

Articolul continua dupa recomandari

Monica Anisie, ministrul Educației: V-am auzit de pe hol cum urlați la copii! Aceasta este atitudinea pe care dumneavoastră trebuie să o aveți față de așa copii frumoși?

Învățătoare: ​Dar n-am urlat, doamnă. Poate că am ridicat tonul mai mult la ei că să mă fac înțeleasă.

Regulamentul este unul strict pentru elevi. Linişte şi curăţenie. Parchetul este nou, aşa că toţi copiii sunt obligaţi să vină cu papuci de acasă. Nu şi cadrele didactice! Directoarea recunoaşte mândră că ideea îi aparţine.

Când au nevoie la toaletă, elevii aleargă până în curtea şcolii. Doar acolo au grup sanitar. Explicaţiile primarului, ales în functie încă din anul 2008, sunt halucinante.

Primarul a refuzat banii de toalete, pentru un proiect "măreț"

Grigore Tudor, primarul - Am avut alt WC. Am primit 89.000 si eu am demarat un proiect maret care costa 5 miliarde.

Culmea e că primarul și-a dorit o construcție măreață, așa că a hotărât să renunțe la banii de la stat pentru că suma îi era insuficientă. Așa că grădiniță din Frumușică a rămas doar cu aceste toalete din curte.

De aceleaşi explicaţii absurde ale autorităţilor locale am avut parte şi în comuna Sălcioara. Aici, în clase, copiii învaţă sub un nor de fum toxic.

Epopeea învăţământului românesc este aceeaşi de 30 de ani de zile. 857 de unităţi de învăţământ au încă toaleta în curte, deşi anul trecut statul a alocat 65 de mii de lei doar pentru asta. Iar autorităţile aruncă vina de la una la alta. De la Minister, la primărie, şi de la şcoală înapoi la consiliul local. Iar cei care suferă sunt copiii.

Ministrul Educaţiei promite controale şi măsuri în continuare.