Moda dansatoarelor în vitrină pare că s-a mutat din Amsterdam la Bucureşti. După miezul nopţii, atmosfera din Centrul Vechi seamănă din ce în ce mai mult cu cea din renumitul Cartier roşu.

Îmbrăcate sumar, pe tocuri înalte, animatoarele dansează lasciv şi ademenesc clienţii în cluburi. Şi, într-adevăr, vânzările cresc ameţitor, de îndată ce-şi fac apariţia. Cât despre "spectatori", românii spun că este o atracţie creată doar pentru turişti. Asta nu-i împiedică să tragă şi ei cu ochiul. 

Articolul continua dupa recomandari

La sfârşit de săptămână, de îndată ce se lasă întunericul, în Centrul istoric al Capitalei, zeci de domnişoare bine făcute renunţă la haine şi inhibiţii şi încep dansul în vitrinele cluburilor sau barurilor.

Blonde sau brunete, cu tot felul de costumaţii sexy, fetele se unduiesc pe ritmurile alerte. Este strategia pe care au adoptat-o şi patronii de aici, ca să crească vânzările. Şi, într-adevăr, dansatoarele atrag imediat clienţi, iar băutura curge în valuri.

Clienţii par însă foarte pretenţioşi. Nici domnişoarele care îi însoţesc pe bărbaţi nu par prea încântate.

Nu pot să spun că mi se pare foarte ok, nu atrag publicul potrivit. Prefer să merg mai departe şi să mă prefac că nu văd asta

Printre animatoare am găsit însă şi un domn. Marius sau Rasti, după numele de scenă, este dansator de mai bine de două decenii. Iar, de doi ani, în fiecare seară de weekend, face prezenţa în Centrul Vechi.

Pentru o noapte în care dansează câteva ore, o dansatoare câştigă aproximativ 600 de lei. Iar într-o lună, ajunge şi la 1000 de euro, la care se adaugă, bineînţeles, banii care vin din bacşişuri.