În urmă cu o lună, oamenii şi-au pierdut casa într-un incendiu şi doar o minune a făcut ca părinţii şi copiii să scape cu viaţă din flăcări. Acum, datorită celor care au fost impresionaţi de drama lor, vor avea din nou acoperiş deasupra capului.

Bucăţi de ziduri afumate şi mormane de cenuşă. Atât a rămas din casa care îi adăpostea, până luna trecută, pe părinţi şi pe cei şapte copii ai lor. Nenorocirea a lovit noaptea, iar oamenii şi-au salvat doar viaţa.

Articolul continua dupa recomandari

Raluca Kajtar, mama copiilor: Am apucat copiii, în brate, in pijama, dezbracati, desculti si repede, toti afara. Am vazut ca deja cade placajul, cade usa.

Drama familiei a impresionat întreaga comunitate.

Florin Libotean preot: La biserica tot m-am gandit si tot m-am rugat si la predica i-am mobilizat pe oameni sa se deschida faţă de ei. Pana seara au primit o locuinta din partea primariei, oamenii s-au aratat foarte binevoitori au venit cu plăpumi, cu saltele, cu paturi.

Carmen Libotean, preoteasa: Locuiam aproape şi veneam pe neanunţate. De fiecare dată, curtea ordonată. Nu era o haina aruncata, o jucarie la intamplare. În saracia lor erau ordonate toate

Zeci de oameni din Satu MAre dar şi din restul ţării au început să doneze bani după ce au aflat pe reţelele de socializare povestea familiei cu şapte copii. Gaşca Zurli a hotărât că următorul spectacol le va fi dedicat.

Gaşca Zurli: Banii pe care noi i vom incasa pe bilete vor pleca spre aceasta familie si impreuna cu oamenii care au pus deja umarul la povestea asta, o sa le cumparam o casa noua.

Casa va fi cumpărată pe numele copiilor şi nu va putea fi instrăinată până după majoratul celui mai mic dintre ei, care are acum doi ani şi jumătate.