Cinci copii de la Maternitatea Giuleşti s-au îmbolnăvit în ultimele zile şi au fost mutaţi la alte spitale din Bucureşti. După un control elementar, autorităţile au descoperit că una dintre moaşe era infectată cu stafilococ auriu şi, cel mai probabil, de la ea s-au îmbolnăvit şi cei cinci copii.

În aceste sens, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii anunţă că la controlul de la Maternitatea Giuleşti a participat o echipă formată din inspectori sanitari şi medici epidemiologi din cadrul Compartimentului Supraveghere Epidemiologică şi Control Boli Transmisibile din cadrul DSPMB.

Articolul continua dupa recomandari

Moaşă de la Maternitatea Giuleşti, descoperită cu stafilococ

De asemenea, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii anunţă că din cele cinci cazuri de copii infectaţi, doi au fost externaţi deja, iar din cei trei copii internaţi în prezent la Spitalul Grigore Alexandrescu, două cazuri au fost confirmate cu stafilococ MRSA, iar în cel de-al 3-lea caz rezultatul este negativ.

Se atrage atenţia asupra faptului că moaşa a fost depistată stafilococ coagulazo pozitiv care este diferit de stafilococul depistat în  cazul nou-născuţilor.

Controlul de la Maternitatea Giuleşti continuă până pe 15 mai.

Vă reamintim că, spre sfârşitul anului trecut, la Maternitatea Giuleşti s-au oprit internările după ce nu mai puţin de 45 de nou-născuţi au fost descoperiţi cu stafilococ auriu.

Atunci, s-a stabilit că mai mulţi angajaţi erau infectaţi.