Tragem un semnal de alarmă pentru părinţi şi venim cu un exemplu de luat aminte. O mămică din Timiş a reuşit să dea pe mâna Poliţiei un individ care încercase să îi facă avansuri fiicei sale de numai 10 ani.

Tânărul a început cu atingeri indecente şi a continuat cu propuneri vulgare pe Facebook. Povestea ne îndreaptă atenţia către un pericol real care îi pândeşte pe copii în mediul online. Iar statisticile sunt îngrijorătoare.

Articolul continua dupa recomandari

Mama: Am fost într-o seară la un priveghi cu fetiţa unde se afla şi individul, acolo a început să o atingă. A atins-o pe picior şi în spate pe fund.

Aşa a început totul. Tânărul de 30 de ani este din aceeaşi localitate cu fetiţa de numai 10 ani pe care a pus ochii.

Copila, însă, i-a povestit totul mamei, iar când individul a abordat-o din nou pe Facebook, femeia a preluat discuţia cu el în numele fiicei. Aşa a văzut că tânărul îi făcea propuneri indecente minorei.

Mama: Am încercat să mă stăpânesc şi să port o discuţie cu el ca să văd unde vrea să ajungă. El insista şi ţinea numai decât ca în seara aceea să se întâlnească cu ea.

Cu dovezile strânse femeia l-a dat pe mâna poliţiei pe individ. Se întâmpla în urmă cu câteva luni, iar în acest timp, oamenii legii l-au ţinut sub supraveghere. Au bănuiala că fetiţa nu ar fi singura victimă. Ieri, tânărul a fost încătuşat.

Vinovat: Am fost băut, îmi asum greşeala, n-o să mă mai ating de ea nici la o sută de metri distanţă şi atâta tot.

Reporter: Îţi pare rău?

Vinovat: Da!

Reporter: Este singurul copil pe care l-ai abordat până acum?

Vinovat: Da!

Aurora Voicilă, purtător de cuvânt al IPJ TImiş: Bărbatul de 30 de ani cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de racolare de minori în scopuri sexuale şi coruperea sexuală a minorilor a fost reţinut pentru 24 de ore urmând să fie propus pentru luarea unei măsuri preventive.

Cazul ridică un semnal de alarmă. Statisticile la nivel mondial arată faptul că peste 70 la sută din copiii cu vârste între 13 și 17 ani primesc periodic mesaje în mediul online. În viaţa reală este puţin mai greu să intri în contact cu un pedofil, însă în mediul virtual acest lucru se întâmplă doar la un click distanţă.

Ieri a fost Ziua Siguranţei pe Internet, iar poliţiştii recomandă părinţilor să îi supravegheze pe copii astfel încât aceştia să nu deveni ţinte sigure ale infractorilor.