Munții Apuseni pot fi o destinație excelentă pentru minivacanța de Paște. La Remeți, la poalele munților, poţi pescui într-un bazin amenajat chiar în faţa pensiunii. Cei care ajung în zonă pot hrăni din mână cerbii şi căprioarele coborâte din pădure.

Atmosfera de sărbătoare a cuprins deja pensiunile din satul Remeţi.

Articolul continua dupa recomandari

Turiştii sunt aşteptaţi cu pălincă, cozonac de casă, pască, ciorbă de miel şi multe alte surprize.

Alina Spătărelu, administrator pensiune Remeţi: Este un bazin de păstrăv şi de aici cu ajutorul nostru turiştii vor avea posibilitatea să îşi prindă şi să serveasca masa de prânz.

Cei care ajung în inima Munţilor Apuseni vor avea ocazia să redescopere tradiţiile româneşti - să înveţe să vopsească ouăle în diferite tehnici moderne. Iar cei care le aduc direct din cuibar sunt copiii.

Pentru câteva zile, cei mici uită de tablete sau de telefoane. Se joacă în schimb prin curte. Cu animalele.

Însă cei mai norocoşi vor avea ocazia să hrănească direct din mână cerbii sau căprioarele coborâte din pădure. Iar în noaptea de Înviere, gazdele îi vor însoţi pe turişti la biserica din sat, un monument unic în zonă.

Dorin Hoca, preotul din Remeți: Putem observa pe bolta interioară a bisericii tricolorul care datează de pe vremea Războiului de Independenţă.

Iar cei care vor să deguste un vin, pot face o oprire în satul Ceptura, din judeţul Prahova. O podgorie de 12 hectare de viţă de vie le oferă turiştilor nu numai o privelişte frumoasă, dar şi o porţie sănătoasă de aer curat. Apoi, curioşii pot vedea şi unde este ţinut vinul. Următoarea oprire: direct în cramă.

Aici, turiştii plătesc pentru un pachet de trei nopţi peste 1.000 de lei. Cu totul inclus.

Emilia Mateescu, director conac: Duminica în ziua de Paşte va fi un program cu totul special , un program surpriză pe care nu pot să-l dezvălui, dar pot să spun că meniul este foarte bogat , este foarte elaborat, baza este mielul într-adevăr, avem şi proţap, cu muzică şi cu tot ce trebuie pe lângă.

Şi cum fiecare zonă are propria ei poveste, pe Valea Prahovei, turiştii sunt aşteptaţi cu camere speciale. Fiecare uşă te conduce într-un oraş diferit.

Georgiana Draguna, receptionera: Avem sapte categorii de camere, începând de la dublă standard şi până la suite VIP. Toate camerele sunt unice, fiecare are ceva deosebit, niciuna nu seamănă cu cealaltă.

Pentru un pachet de trei nopţi turiştii plătesc între 400 de lei şi până la 800 de lei de persoană şi pot beneficia şi de sauna, jacuzzi, dar şi de o sesiune de masaj.