Avem kilometri noi de autostradă, dar nu putem să-i folosim! Ministrul Transporturilor anunţă un şantaj care blochează traficul pe autostrada Lugoj-Deva. Oficialii de la drumuri au recepţionat tronsonul 4 al drumului de mare viteză, însă bretele de descărcare a traficului sunt pe lotul 3. Adică acolo unde ministrul acuză că firma care a construit face presiuni pentru a nu prelungi garanţia lucrării.

Primii kilometri noi de autostradă din 2019, între Şoimuş şi Ilia, arată bine în imaginile postate noaptea trecută de Compania de Drumuri pe o reţea de socializare. Oficialii au recepţionat lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva. Ar fi vrut să deschidă circulaţia noaptea trecută. Dar si-au dat seama că lotul nu poate fi dat în folosinţă din cauza bretelelor de intrare şi de ieşire de pe drumul de mare viteză. Acestea se află la nodul Ilia, şi aparţin lotului 3. Care nu a fost încă recepţionat. Există suspiciuni că acolo lucrările au fost făcute prost.

Articolul continua dupa recomandari

Lucrurile pe care el trebuie să le remedieze sunt lucruri minore. Le poate face. De aia i-am şi dat 10 zile ca să le finalizeze. E problema la partea de şanţuri, scurgeri, la colmatări, la gardul perimetral de siguranţă - Răzvan Cucu, ministrul Transporturilor

Iar când statul român a cerut o prelungire a garanţiei, de la 4, la 10 ani, Ministrul Transporturilor spune că a fost şantajat. Acuză constructorul că nu a permis folosirea bretelelor pentru ca măcar lotul 4 să fie deschis.

Eu nu pot fi subiectul unor şantaje şi n-am să fiu niciodată. Adică, noi chiar niciodată nu dăm cu pumnul în masă, să spunem bă, gata, ajunge, hai să ne vedme şi noi interesul nostru şi tot timpul plecăm capul în faţa unor şmecheri care vin şi ne învaţă pe noi cum să ne facem lucrurile în România? Nu, n-am cerut absolut nimic de la antreprenor. i-am zis: termenul şi calitatea! - Răzvan Cucu, ministrul Transporturilor

Constructorul spaniol nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere

Lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva nu este la primul scandal

Tronsonul de 22 de kilometri nu este complet. Mai trebuie construite două tuneluri pentru urşi şi alte mamifere mari. Vor avea 3 km şi vor costa 300 de milioane de euro. Oricum, localnicii spun că lucrarea, abia scoasă la licitatie, este inutilă.

Cele două loturi de pe autostrada Lugoj-Deva vor fi o gură de oxigen pentru şoferii care intra harta vor putea parcurge pe un drum de mare viteză 270 de kilometri, de la Sibiu la Nădlac. E drept, vor circula cu o întrerupere de 15 kilometri, pe DN 68 A. Pentru că între localităţile Holdea şi Margina urmează să fie construită o nouă bucată de autostradă, care să aibă şi tuneluri pentru urşi.

Cele două loturi de pe Lugoj-Deva ar fi trebuit deschise circulaţiei încă de acum 3 ani.

Fără ele, şoferii trebuie să iasă de 3 ori de pe autostrada care duce spre Nădlac, pe 3 drumuri naţionale diferite, iar ocolul este de 60 de km.