Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, se declară extrem de îngrijorat de starea răniţilor în urma exploziei şi a incediului de la rafinăria Petromidia, la care statul român este acţionar minoritar, cu o participaţie de 44,69% din acţiuni.

Ministrul a declarat că, după discuţiile cu managementul Rompetrol, poate spune că nu există “riscuri suplimentare pentru propagarea unor alte incidente”.

Articolul continua dupa recomandari

Vezi 1 imagini în Galerie

O explozie s-a produs, luni seară, în jurul orei 18.00, la rafinăria Petromidia, deflagraţia fiind urmată de un incendiu puternic, care a fost stins după aproximativ o oră. În urma deflagraţiei, au fost rănite patru persoane, angajaţi ai rafinăriei. De asemenea, două persoane au fost intoxicate cu fum, fiind transportate la Spitalul Judeţean Constanţa, unde au rămas internate.

Reprezentanţii ISU Dobrogea spuneau că, în urma exploziei de la Petromidia, după măsurători ale emisiilor din aer nu au fost înregistrate valori care să pună în pericol viaţa oamenilor.

“În zona de manifestare, specialiştii CBRN, în colaborare cu cei ai operatorului economic, au făcut măsurători ale emisiilor din aer, nefiind înregistrate valori care să pună în pericol viaţa comunităţilor din proximitate şi nici a celor din amplasament”, se arăta într-un comunicat al ISU Dobrogea.