Aproape 100 de mineri s-au autoblocat în subteran, în minele Paroșeni și Uricani, ameninţând că vor intra în greva foamei, dacă guvernanții nu vor găsi rapid soluții la revendicările lor.

Ei sunt nemulţumiţi, pentru că, de la 1 decembrie, cele două mine ar urma să fie închise.

Articolul continua dupa recomandari

Minerii protestează în subteran

Aproape 100 de mineri s-au blocat în minele din Valea Jiului, ca formă de protest şi solicită prelungirea Ordonanţei 36, care le garanta plăţi compensatorii şi vechime în muncă pentru doi ani de zile, pentru cei care îndeplinesc condiţiile de pensionare în acest interval de timp, precum şi angajarea la minele din cadrul Complexului Energetic Hunedoara pentru cei care nu se pot pensiona încă, a precizat preşedintele Sindicatului Huila, Laszlo Domokos, pentru gjx.ro.

Minele Paroşeni şi Uricani au intrat, de la sfârşitul lunii decembrie 2017, în program de închidere şi ecologizare, în 2018 şi 2019 aici efectuându-se lucrări de punere în siguranţă a zăcămintelor de cărbune şi de drenaj al apei din galerii. Din anul 2020 ar trebui oprită staţia principală de ventilatoare şi să se treacă la închiderea rampelor puţurilor şi a legăturilor subteranului cu suprafaţa, informează presa locală.